Rüştü Akın Vakfı > “ YAZ SPOR KAMPI” PROJESİ
“EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM GÜNDÜZLÜ YAZ KAMPI” PROJESİ
“ YAZ SPOR KAMPI” PROJESİ

“ YAZ SPOR KAMPI” PROJESİ

Rüştü Akın Vakfı tarafından  14-21 Haziran 2009  ve  21-28 Haziran 2009  tarihleri arasında  60 öğrencimiz ve 10 öğretmenimizin katılımıyla “Yaz Spor Kampı” düzenlenmiştir. Bu kampa katılan öğrenciler Vakfımızın yaptırarak Milli Eğitime bağışlamış olduğu Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi, Rüştü Akın Anadolu Meslek Lisesi ve Füsun Yönder Lisesi’nden seçilerek kampa katılmışlardır.

Öğrencilerin seçiminde spora yatkınlık ve derslerinde başarılı olma kriterine bakılmış ve seçim okul müdürleri ile öğretmenler tarafından yapılmıştır.
Kampa katılan öğrencilerin; tam pansiyon konaklama, yol ve olası sağlık giderleri  Rüştü Akın Vakfı tarafından karşılanmıştır. Ulaşım hizmetleri ise Avcılar Belediye Başkanlığı’nın sağlamış olduğu araçlarla gerçekleşmiştir.

14-21 Haziran 2009 ve 21-28 Haziran 2009 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen Yaz Spor Kampı,  öğrencilerin spora yatkınlıklarını kuvvetlendirerek, onların gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflemiştir. 

Toplam 60 öğrenci ve 10 öğretmenin katıldığı kampta,  spor çalışmalarının yanı sıra müzik, sanat, fotoğraf gibi kültürel aktiviteler ve çevre gezileri de yer almıştır.  Öğretmenleriyle birlikte gezen öğrenciler Çanakkale’nin tarihini ve doğal güzelliklerini yakından tanıma ve arkadaşlarıyla birlikte keyifli bir tatil geçirme fırsatını yakaladılar.
Rüştü Akın Vakfı spora ve sanata eğilimi olan ve aynı zamanda derslerinde de başarılı olan gençlerin desteklenmesi amacıyla, Vakıf bünyesindeki okulları kapsayan benzer faaliyetleri sürdürmeye devam edecektir.

Rüştü Akın Vakfının amacı sadece okul yaptırmak değil yapılan okullara eğitim öğretim süresince ihtiyaç duyulabilecek eksiklerini tamamlamak, onları sosyal faaliyetlerle desteklemek olduğunu gerçekleştirdiği “Yaz Spor Kampı” ile göstermiştir. Bu kampla birlikte  Rüştü Akın Vakfına bağlı lise okullarının birbiriyle tanışması sağlanmış, Çanakkale’nin Türk tarihindeki önemi anlatılmış, sporda başarılı olan okullara yaz süresince kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları için destek olunmuş, sağlıklı spor yapma, halk oyunları becerileri ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılmıştır. ,

Rüştü Akın Vakfı 2010 ® Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım Grimor