Rüştü Akın Vakfı > “EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM GÜNDÜZLÜ YAZ KAMPI” PROJESİ
“EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM GÜNDÜZLÜ YAZ KAMPI” PROJESİ
“ YAZ SPOR KAMPI” PROJESİ

“EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM GÜNDÜZLÜ YAZ KAMPI” PROJESİ

 

RÜŞTÜ AKIN VAKFI ve YÖRET VAKFI işbirliğiyle Bağcılar Ragıp Akın İlköğretim Okulu’nda birincisi 3-14, ikincisi 17-28 Temmuz 2006 arasında hem öğrencilerin, hem de velilerin yararlanacağı “Eğleniyorum Öğreniyorum Gündüzlü Yaz Kampı” düzenlenmiştir.

RÜŞTÜ AKIN VAKFI ve YÖRET VAKFI’nın okulun olanaklarını yaz aylarında değerlendirerek, bölgedeki çocukları kültürel ve eğitsel etkinliklerle geliştirmeyi amaçladıkları ve 15 günlük dönemler halinde gerçekleşen yaz kampına 120 öğrenci katılmıştır.

YÖRET gençleri olarak adlandırılan üniversite psikolojik danışmanlık öğrencileri, vakıftan 32 saatlik bir eğitim aldıktan sonra  kamp lideri olarak,  bir yandan çocuklarla diğer yandan da ailelerle düzenli toplantılar yapmışlardır. Kamp süresince etkinliklere katılarak güzel bir yaz tatili yapma fırsatı yakalayan öğrenciler, spor, sanat ve yabancı dil alanlarında da kendilerini geliştirme olanağı bulmuşlardır. “Eğleniyorum Öğreniyorum Gündüzlü Yaz Kampı” süresince öğrenciler:

• Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ilkeleri doğrultusunda düzenlenen etkinliklere katılan gençler, burada kendilerini ifade etme, şiddet kullanmadan iletişim kurma ve her türlü ayrımcılığı önleme yönünde kendilerini geliştirdiler,  “Vurma! Konuş...” sloganını öne çıkaracak duvar boyama ve duvar gazetesi çıkarma aktivitelerine katıldılar,. Müzikle duygularını açığa vurma teknikleri kullandılar,

• Haftada bir kamp dışı geziler yaparak,  İstanbul’u tanıdılar ve farklı kültür merkezlerini gördüler,

• Akın Tekstil fabrikasını ziyaret edip meslekleri tanıdılar ve bir fabrikanın nasıl işlediğini gördüler.

Anne ve babalar ise, kamp sorumlusu olan psikolojik danışman ile birlikte her gün grup çalışmaları yaparak çocuk gelişimiyle ilgili önemli bilgiler kazandılar.

Rüştü Akın Vakfı 2010 ® Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım Grimor