Başkanın Mesajı

Sevgili Babamız Rüştü Akın tarafından kurulan ve ağırlıklı olarak Eğitim alanında faaliyet gösteren vakfımız bugüne kadar bir taraftan okullar inşa edip bunları Milli Eğitime bağışlamış ve bu okulların işletme dönemlerinde ortaya çıkan çeşitli gereksinimlerini tamamlamaya gayret etmiş  diğer taraftan da belli bir bütçe içersinde başarılı öğrencilere eğitim bursları vermiştir.

Nüfusu göreceli olarak hızlı artan ve dinamikleri kuvvetli olan bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizin refahı ve dolayısıylada insanlarımızın mutluluğunun bu nüfusun Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak iyi bir şekilde eğitilmesinden geçtiğine inandığımız için kuruluşumuzdan bu yana Sağlık, Sosyal, Kültürel konularda görülen büyük ihtiyaçlara rağmen biz sadece Eğitim konusuna yatırım yaptık.

Ben ikinci nesil olarak babamın çizdiği yolda devam ediyorum.Benim isteğim sosyal sorumluluk diye düşündüğüm bu yükümlülüğü gençlerimize aktarabilmek onları da bu sorumluluğun farkındalığına getirebilmek.

Bu anlamda RÜSTÜ AKIN VAKFI nın amacına hizmet etmiş olacağız.

Vakıf gelirlerimizin ağırlığını Akın Holding bünyesinde yer alan şirketlerin bağışları oluşturmakta olduğu için gelirlerimiz, dolayısıylada yatırımlarımız şirket karlılıklarına bağlı olarak yıldan yıla değişiklik gösterebilmektedir. Son dönemde şirket bağışlarına olan bağımlılığı kısmen azaltıp bu gelirlere ek olarak sabit getirili kaynak oluşturmak amacıyla vakfımız adına kira getirisi sağlayacak Gayrimenkul yatırım işlemlerine başladık. Yaratmaya çalıştığımız bu ek gelir kaynağının vakfımızı daha dinamik güçlü ve kalıcı kılacağına eminiz.
Ben nasıl babamın arkasından buradaysam şimdi de siz gençler; babam ve onun gibiler,benim gibilerin arkasından gelin.

Saygılarımla,
Füsun Yönder

Rüştü Akın Vakfı 2010 ® Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım Grimor