Rüştü Akın Vakfı > EĞİTİM BURSLARI
VAKIF OKULLARI
EĞİTİM BURSLARI
TESİSLER

EĞİTİM BURSLARI

RÜŞTÜ AKIN VAKFI,  “başarılı, fakat maddi olanaklardan yoksun” gençlere karşılıksız burslar vererek, bilgili ve çağdaş bir toplum oluşturma amacına hizmet etmektedir.   

Maddi imkandan yoksun olduğunu belgelerle beyan eden ve belirlenen başarı kriterlerine sahip öğrenciler burs için başvuruda bulunabilirler. 

1990- 1991 Eğitim- Öğretim döneminden itibaren Vakıf tarafından verilmekte olan bursların türleri şunlardır:

A. Yüksek Lisans Bursları
B. Yükseköğretim Bursları
C. İlköğretim ve Ortaöğretim Bursları
D. Doğal Afet Bursları

2021– 2022 Eğitim-Öğretim döneminde ilköğretim öğrencisine her ay 150 TL, orta öğretim öğrencisine 200 TL, üniversite öğrencisine ise 300 TL burs verilmektedir. 

2021- 2022 döneminde Rüştü Akın Vakfı burslarından yararlanmakta olan toplam 61 öğrenci bulunmaktadır.

Burs Başvurusu İçin Aranan Başarı Kriterleri:

Lisans öğrencileri: 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 genel not ortalamasına sahip  olan adaylar arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday değerlendirmeye alınır.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri:  5 üzerinden en az 4 genel not ortalamasına sahip olan adaylar arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday değerlendirmeye alınır.

Başvuru ve Burs Kullanımı Hakkında Genel Bilgiler:

Adayın, ailesinin ve kendisinin malvarlığı ve gelir durumunu tam ve doğru olarak beyan etmesi gerekir. Bilgilerin eksik ve yanlış olarak verildiği tespit edildiği takdirde,  burs Vakıf tarafından kesilir ve o tarihe kadar bursluya yapılan ödemeler geri alınır. Burs almaya başladıktan sonra maddi durumu iyileşen öğrenci bursunun kesilmesini ister. 
Burslar karşılıksız olup,  burstan yararlanan öğrencilerden Vicdani Yükümlülük Belgesi alınır.
Vakıf Yönetim Kurulu, burs türlerinde değişiklik yapmağa yetkilidir.

Burslar, Ekim-Haziran arası dokuz ay süre ile verilir. Yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen öğrencinin bursu bir sonraki öğretim yılında da devam eder.

Burs için başvuru Burs Başvuru Formu ile yapılır. Form doldurulur ve Ağustos ayı sonuna kadar gönderilir. Başvurusu kabul edilerek Vakıf tarafından aranan öğrenciler gerekli belgeleri tamamlayarak her yıl en geç 15 Eylül tarihine kadar Vakıf Başkanlığına teslim etmelidir.


  Burs Başvurusu Kabul Edilen Öğrencilerin Tamamlaması Gerekli Belgeleri görmek için Tıklayınız>>
 
  Burs Başvuru Formumuzu Doldurmak İçin Tıklayınız >>
 
Rüştü Akın Vakfı 2010 ® Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım Grimor